De Kazi werkwaarden, een woordje uitleg!

- Evi Driesen

Iedere persoon is anders en zoekt dus ook andere dingen in zijn of haar werk.
Iedereen is anders. Iedereen zoekt daarom ook iets anders in zijn of haar werk. De ene komt het liefst de hele dag met andere mensen in contact, terwijl de andere zich liever wat vaker afzondert om goed te kunnen werken. De eerste werkt graag naar korte termijn targets toe, terwijl de tweede liever op lange termijn werkt. Er is geen goede of slechte manier, ze zijn gewoon anders.

Wanneer je op zoek gaat naar werk in het uitgebreide vacature-aanbod, is het soms moeilijk om te bepalen of de ene job nu wel of niet aansluit bij wie je bent. Sterker nog, als pas afgestudeerd talent weet je vaak nog niet eens wàt je nu juist zoekt in een job… En net daar maakt Kazi voor jou het verschil! Wanneer je een profiel aanmaakt, doorloop je een vragenlijst. Uit de antwoorden komen jouw persoonlijke werkwaarden en teamrollen boven. Qué? We lichten hieronder de verschillende werkwaarden toe!

Werkwaarden

Met de werkwaarden brengen we in kaart welke verwachtingen jij hebt over je eerste job. Dit is belangrijk, want als jouw persoonlijke verwachtingen niet overeenkomen met die van de job, zal het voor jou geen #happyjob worden.. Kazi heeft 6 werkwaarden gedefinieerd.

1. Vernieuwend

In jouw ideale job kan je creatief bezig zijn. Je vindt het leuk om producten of processen te vernieuwen en als innovatieve denker werk je graag in een dynamische en evoluerende omgeving waarin er regelmatig iets verandert. Jouw ondernemersgeest komt hier goed van pas! In jouw ideale job word je uitgedaagd en moet je vaak uit je comfortzone treden.

Enkele kernwoorden die bij jouw passen: creativiteit, innovatie, uitdaging

2. Mensgericht


In jouw ideale job heb je veel contacten met mensen binnen en buiten de organisatie. Je vindt het fijn om rechtstreeks contact te hebben met de eindklant en ziet graag het eindresultaat van je werk. Je hecht belang aan het jezelf inleven in de ideeën en gevoeligheden van anderen. In jouw ideale job kan je je inzetten voor mensen buiten de organisatie en zo bijdragen aan het geluk, welzijn,... van anderen.

Resultaatgerichtheid, verbondenheid en empathie zijn enkele kernwoorden die bij jouw passen.

3. Harmonieus


In jouw ideale job zijn er duidelijke afspraken en heb je een houvast aan procedures en werkwijzen. Je weet graag wat er van je verwacht wordt en vindt het fijn om regelmatig feedback te krijgen over jouw prestaties. Je werkt het liefst in een informele, familiale sfeer.

Je hecht belang aan: procedurele autonomie, feedback & overleg en informele contacten.

4. Resultaatgericht


In jouw ideale job wordt minder aandacht besteed aan hoe je iets doet, maar wel of je het vooropgestelde doel bereikt. Je draagt graag mee de verantwoordelijkheid over het afgeleverde product of dienst. Je vindt het fijn om mee te beslissen over zaken die een belangrijke impact hebben op de organisatie of op het werk van anderen.

Resultaatgerichtheid en invloed zijn belangrijke kenmerken voor jou.

5. Accuraat


In jouw ideale job voer je dagdagelijks taken uit die erg veel nauwkeurigheid vereisen. Je vindt het fijn om accuraat te werken. Je laat je niet snel afleiden en werkt graag precies en gedetailleerd.

Nauwkeurigheid is je op het lijf geschreven!

6. Ambitieus


In jouw ideale job heb je een grote vrijheid in de uitvoering van je taken. Liefst beslis je voor het grootste deel zelf wanneer je jouw taken uitvoert en in welke volgorde je dat doet. Je vindt het belangrijk dat je jezelf verder kan ontwikkelen, deels om je job beter te kunnen uitvoeren en deels om je als persoon verder te ontplooien. Je wil dan ook regelmatig een bijscholing volgen om je te ontwikkelen binnen en buiten jouw vakgebied.

Leerbereidheid, zelfontwikkeling en planningsautonomie zijn belangrijk voor jou.

Welke werkwaarden denk je dat op jouw lijf geschreven zijn? En welke horen écht bij jou? Maak je Kazi-profiel aan en laat het ons weten in een comment!