Kazi in de praktijk

Kazi matchte eind mei 2016 honderden laatstejaarsstudenten en tientallen ondernemingen, hieronder lees je een paar van hun bevindingen

Laatstejaarstudenten getuigen


Jo Vissers - laatstejaarsstudent Elektromechanica-Onderhoudstechnologie

"Ik zou zelf deze geschikte vacature nooit gevonden hebben. Kazi verlaagt bovendien de drempel om effectief op gesprek te gaan omdat we op voorhand al gematcht werden."

Koen Joos - laatstejaarsstudent Elektronica-ICT

"Via de traditionele kanalen zou ik nooit gesolliciteerd hebben voor deze vacature bij een dynamische tech start-up als Byteflies. Eén die bovendien perfect bij mij past!”

Kim Van Gorp - laatstejaarsstudent Verpleegkunde

“Ik ben echt blij. Mijn Kazi-profiel, dat ben ik echt. Ik had deze vacature al gezien maar zonder Kazi was ik nooit met deze werkgever in contact gekomen.”

Loïc Roose - laatstejaarsstudent Toegepaste Psychologie

“Ik vind Kazi een uiterst nuttige tool, het brengt de assessment van achteraan in de selectieprocedure naar voren waardoor je kandidaten en bedrijven overhoudt die echt bij elkaar passen. De twee bedrijven die bij mij naar boven kwamen kende ik niet, en zou ik dus nooit voor zijn gegaan. Met één van hen had ik al een gesprek en dit paste helemaal bij mijn denkwijze en cultuur. Bijzonder goede match!”

 

Recrutering & selectie verantwoordelijken aan het woord

Jeroen Franssen - Expert Talent & Labour Market - AGORIA - Sectorfederatie voor de technologische industrie

"Kazi matcht het DNA van studenten met het employer brand van een onderneming. Deze verfrissende combinatie zal een stevig fundament bieden voor een samenwerking waar we vandaag te weinig aandacht aan besteden"

Gert Lambers - Manager People, Processes & Tools - AURELIUM - Allround ICT-dienstverlener voor KMO’s

“Een aanwerving, dat zien wij als het startpunt van een samenwerking op lange termijn. Het is vaak belangrijker om potentieel en talent aan te werven in plaats van te mikken op direct beschikbare kennis en kunde. Die laatste twee kan je nog wel uit een cv proberen vissen. Potentieel, talent en een goede algemene fit van een kandidaat met een bedrijf zijn dingen die veel moeilijker vooraf in te schatten zijn. Door hun focus net op die elementen te leggen en van bij het begin als basis mee te nemen, wetenschappelijk te onderbouwen en in te bouwen in hun oplossing, is Kazi voor mij een erg mooi kanaal om geschikte kandidaten te vinden. En eigenlijk is het een nog veel geschikter kanaal voor kandidaten om ons te vinden als een voor hen passende werkgever, en dat maakt het natuurlijk nog interessanter!”

Yves Peeters - HR Directeur - GLACIO IJSBOERKE- Ijsspecialiteitenonderneming

"Het hedendaags analoog proces voldoet niet meer aan de noden van de tijd en aan de generatie die nu werk zoekt. Een werkzoekende kan met één druk op de knop makkelijk honderden sollicitaties uitsturen, maar een werkgever kan ze niet op die manier verwerken. Bovendien geeft een CV al te vaak geen duidelijk beeld van het talent achter die CV omdat deze ofwel helemaal niet aantrekkelijk is opgesteld, of net veel té aantrekkelijk. Een bijkomend probleem is het feit dat dat je niet dezelfde taal spreekt. Stressbestendigheid bijvoorbeeld heeft al snel een andere invulling voor jou dan voor mij. Het resultaat is dat ik wekelijks al snel 2 dagen spendeer aan het screenen van CVs en het contacteren in verband met onvolledigheden of mogelijke tekortkomingen. En vervolgens zie ik dan nog mensen waarvan ik na 1 min al weet dat het niets wordt. Het recruterings- & selectieproces moet véél efficiënter. Ik geloof dat Kazi heel wat van die huidige noden kan ledigen.”

Paul Peeters - Lead Expert Factories of the Future - AGORIA - Sectorfederatie voor de technologische industrie

“Vanuit mijn functie begeleid ik bedrijven en organisaties in het veranderingstraject tot een heuse fabriek van de toekomst. We merken dat er een mind switch moet ontstaan bij bedrijven, maar vervolgens ook bij werknemers, werkzoekenden en de arbeidsmarkt aan zich. Functiegrenzen vervagen, bedrijven worden horizontaler georganiseerd, andere competenties worden belangrijk,... Kortom, de Factory of The Future vereist een "arbeidsmarkt of the future" en tot op heden is er nog niets voorhanden wat hierin kan ondersteunen. Ik geloof dat Kazi hier wat aan kan doen vermits er enerzijds al vroeg in het proces aan talentgerichte preselectie wordt gedaan en anderzijds diepere inzichten worden blootlegt waarover wij op dit ogenblik nog niet beschikken. Kazi is een digitaal HR-instrument dat voldoet aan de noden van arbeidsmarkt van de toekomst.”

Veronique Grossi - HR Directeur - WIT-GELE KRUIS

“Ik kan zeker zeggen waarom wij in zee gaan met Kazi. Wij hebben interesse in een zeer gericht preselectieinstrument. Het kan onze selectie kwaliteitsvoller maken omdat het gerichter gebeurd en we de meest passende profielen uit de vele sollicitanten kunnen filteren. Op die manier gebruiken we onze selectietijd effectiever en efficiënter. Dit instrument kan het ook mogelijk maken om onze identiteit en imago als organisatie scherper naar buiten te brengen en ook op die manier mensen aan te trekken die voelen dat ze aansluiten bij die identiteit. Ook dat aspect maakt een gerichter aantrekken van de juiste profielen beter mogelijk. Vanuit die gerichte prescreening willen we in een volgende fase van selectie, aanwerving en inscholing verder bouwen op de resultaten van de eerste prescreening en een ontwikkelingsgericht loopbaanbeleid verder met elke medewerker.”

Wim Gys - HR Directeur - AZ HERENTALS

"Ik ben enorm geïnteresseerd in Kazi omdat onze organisatie ook volgens dezelfde filosofie tracht te werken. Om optimaal te kunnen functioneren moeten onze teams goed uitgebalanceerd zijn, dat spreekt voor zich. Daarom peilen we tijdens ons selectie- en rekruteringsproces zo vroeg mogelijk of de kandidaat al dan niet past binnen het team en ons ziekenhuis. Kazi kan ons helpen om hiermee al in de preselectiefase rekening te houden, en tegelijkertijd met meer geschikte kandidaten in contact te komen die ons anders waarschijnlijk niet zouden vinden. De zoektocht naar hoofdverpleegkundigen en verpleegkundigen is telkens opnieuw een uitdaging en we geloven dat Kazi ons uit de beperkte beschikbare pool de best passende potentiële kandidaten kan voorstellen. Met Kazi zou dat allemaal sneller en gerichter kunnen, en gratis. De gerealiseerde besparing in mediabudget én tijd investeer ik dan graag in diepere inzichten voor een nog efficiënter HR-beleid. Iedereen wint hierbij."

Evelien Van Den Daele - Diensthoofd Thuisverpleging - DE VOORZORG

"Kazi vult een gat in de markt. Hun unieke manier van screenen en matchen betekent een grote vooruitgang in de wereld van aanwervingen. De hedendaagse selectiecriteria zoals diploma en praktische skills zijn onvoldoende om zeker te zijn van een match met je organisatie. Kazi zal een verrijking brengen en een gerichtere afstemming kunnen garanderen tussen werkgever en pas afgestudeerde studenten.”

Met de steun van

Provincie Antwerpen
VLAIO
Innotek
Thomas More
Agoria
Microsoft
Interreg

Een greep uit ons partnernetwerk

Microsoft
VDAB
Syntra-Vlaanderen
Capgemini Belgium NV
Thomas More
Student.be