Wat Kazi is

Kazi is een Vlaamse HR-technologie-onderneming met activiteiten in binnen- en buitenland wiens naam, in het Swahili, staat voor job én missie. Dat is niet overal het geval, want 1 op 2 starters kijkt binnen het jaar alweer uit naar ander werk. Kazi helpt arbeidsmarktregisseurs en organisaties bij het behouden en aantrekken van het juiste talent door de wederzijdse verwachtingen op voorhand meetbaar te maken.

3 kenmerken die Kazi uniek maakt in de wereld

Door continue feedback van de Kazi-community (bijna-starters, Thomas More en HR-experten) zijn we in twee jaar tijd uitgegroeid van pril concept tot marktklaar. Via een uitgebreide test* met meer dan 300 studenten en 50 werkgevers hebben we een onderliggende Kazi-algoritme samengesteld.

Na deze ultieme testfase stelden we Kazi open voor alle organisaties en alle Vlaamse hoogopgeleide starters. Nu werken we samen aan de continue verfijning van onze tool en het Kazi-algoritme.

1. Onze Kazi-profileringstechnologie

29 vragen. Meer moet een werkgever niet beantwoorden om te weten of zijn aanbod overeenkomt met de verwachtingen achter zijn talent, dat hiervoor 61 vragen beantwoordt. Klassieke cv’s of vacatures maken zelden die wederzijdse verwachtingen zichtbaar. Kazi ontwikkelde deze tweezijdige vragenlijst in samenwerking met onderzoekspartner Thomas More Mechelen-Vlaanderen, dewelke met steun van het IWT-VLAIO reeds in 2016 gevalideerd werd. De toepassing identificeert de mix van zes werkwaarden en acht mogelijke teamrollen achter iedere werkplek en elk talent.

2. Onze Kazi-integratiestrategie

Met de hulp van onze technologische partner Microsoft integreren wij onze technologie via API in leidende vacaturesites (zoals Student.be). Op dezelfde manier helpen wij talent passende werkplekken en de bijhorende opleidingen ontdekken binnen activatie-, toeleidings- en matchingprojecten in binnen- en buitenland. Hiervoor werken wij reeds samen met Syntra Vlaanderen in IdeaalDuaal, en o.a. met de Vlaamse VDAB en het Nederlandse UWV in het “Skills Navigator”-Interregproject.

“Kazi is een signaal uit de toekomst. Technologie als die van Kazi maakt persoonlijke trajecten mogelijk die vroeger onorganiseerbaar waren” – Bruno Tindemans, CEO Syntra Vlaanderen

3. Onze samenwerkingsverbanden met onderwijspartners

Thomas More Hogeschool:

Zo zullen alle deelnemers van de grootste STEM-jobbeurs van Vlaanderen (Campus De Naeyer) vanaf volgend academiejaar op voorhand hun professioneel DNA kunnen ontdekken, én een gepersonaliseerd overzicht ontvangen van alle, vooral de hen onbekende, vacatures waar ze ook best mee kennismaken omdat die nauw bij hun verwachtingen aansluiten.

Contact: Martine Taeymans, Martine.Taeymans@thomasmore.be

Karel de Grote Hogeschool:

Het Career Center van KdG evalueert momenteel een mogelijke samenwerking met Kazi. De mismatch in verwachtingen speelt immers niet alleen bij STEM-jobs en profielen, maar ook in economische, commerciële, project management, HR-functies enerzijds en verwachtingen van Young Professionals die afstuderen binnen onze opleidingen Handelswetenschappen & Bedrijfskunde anderzijds.

Contact: Leen Christiaens, Leen.Christiaens@kdg.be

Zo werkt Kazi voor hoogopgeleid pas afgestudeerd talent