Gezocht: starter met ervaring

Geen zoekertje ter wereld dat het frustratieniveau van een werkzoekende zo snel laat omhoogschieten. Sluit het ene per definitie niet het andere uit?

Welke lessen kunnen we hier uit trekken als we tussen de lijntjes gaan lezen?
Eerst en vooral zijn rekruteerders op zoek naar iemand met actuele kennis, en waar haal je deze persoon beter dan recht uit de schoolbanken? Daarnaast zoeken ze iemand die bereid is zich te specialiseren in zijn/haar vak om de organisatie vooruit te helpen.

HOPA’s (hoger opgeleide, pas afgestudeerden) zijn bovendien vaak flexibel omdat ze nog weinig gezins- of andere verplichtingen kennen. Alleen voordelen aan starters!


Wat met de ervaring, waar was je verondersteld die te halen?


Wel, waarschijnlijk heb je ze op zak zonder het te weten. Die ene fantastische stage die goed verliep, of je studentenwerk vorig jaar, dergelijke ervaringen vertellen je toekomstige werkgever wie je bent en wat je kan op de werkvloer. Het is best mogelijk dat je inmiddels al even naar werk aan het uitkijken bent en dat je die ervaringen niet hebt mogen opdoen. Spijtig, maar ook daar geen paniek. Rekruteerders trachten in een interview een zo goed mogelijk inzicht te krijgen in je persoonlijkheid, verwachtingen en ambities, zoals we al eerder beschreven. Het liefst van al kan je dit aantonen aan de hand van concrete voorbeelden van in het verleden. Die hoeven echt niet allemaal werkgerelateerd te zijn, zolang je kan aangeven hoe deze ervaringen je gevormd hebben. Bovendien is het nooit te laat om ervaring op te doen. Als het even kan, ga als vrijwilliger aan de slag, volg een (korte) opleiding of probeer alsnog stage te lopen. Natuurlijk staat het leuk op je cv, maar het geeft je ook wat anders te doen dan dag in, dag uit motivatiebrieven uit te sturen…

Het is wel belangrijk om te melden dat om die startersjob te vinden er nooit meer een geschikter moment komt. Rekruteerders hebben steeds meer de neiging op voorhand langdurig werklozen buiten te sluiten uit de sollicitatieprocedure. Na slechts acht maanden werkloosheid maakt een werkzoekende maar de helft zoveel kans om opnieuw aan de slag te gaan als iemand die net zonder job zit, en die kansen blijven mettertijd afnemen.
Daarom vinden we het bij KAZI zo belangrijk om HOPA’s zo snel mogelijk aan ervaring te helpen. Samen gaan we op zoek naar een job, die bij je vaardigheden én je persoonlijkheid past. Vul je KAZI-profiel in, en ontdek vandaag wat de arbeidsmarkt je te bieden heeft.
Ben je er klaar voor?