Overleef de jobbeurs: 10 tips

- Evi Driesen

Laat je niet overweldigen door de jobbeurs en haal er het meeste uit met onze 10 tips!
Jobbeurzen, you gotta love ‘em! Soms een verplicht nummer vanuit je opleiding, soms een vrijwillige keuze. In beide gevallen is het nuttig je goed voor te bereiden en zo het meeste uit je bezoek te halen. We geven je tien tips om te gebruiken voor, tijdens en na de beurs!

VOOR DE BEURS

Check welke bedrijven aanwezig zijn

Als op voorhand vrijgegeven wordt welke bedrijven aanwezig zullen zijn, check dat dan zeker al eens! Het is goed om te weten wie er zal staan dus doe op voorhand al wat opzoekwerk.

Weet wat je zoekt

Weet jij al wat je belangrijk vind in je toekomstige job? Welke waarden jij jezelf in kan vinden en hoe je in een team het beste kan werken? Maak dan voor de jobbeurs een profiel aan op Kazi en kom al deze dingen over jezelf te weten. 

Bedenk waar je zeker langs wil gaan

Zijn er bedrijven bij waar je jezelf wel ziet werken? Schrijf de bedrijfsnamen op zodat je ze zeker niet vergeet. Bij een grote jobbeurs staan soms zo veel bedrijven bij elkaar, dat je op het moment zelf misschien niet meer weet welke je weeral wou checken.

 

Print een paar CV’s af

Het is en blijft een jobbeurs natuurlijk.. Zorg voor een origineel CV zodat je opvalt tussen de anderen en neem een paar afgedrukte exemplaren mee die je kan achterlaten.

Denk aan eten & drinken

Afhankelijk van naar welke jobbeurs je gaat, zal er al dan niet eten voorzien zijn. Ga er maar vanuit dat het vaker niet dan wel zal zijn en zorg dat je voorbereid bent! Niets erger dan met een knorrende maag of droge keel op een jobbeurs staan… Neem een stukje fruit of koekje mee voor de namiddagdip.

TIJDENS DE BEURS

Stippel een route uit

Omcirkel op het grondplan de bedrijven waar je zeker langs wil en kijk eens welke er nog op je pad liggen. Wie weet springt er nog wel eentje tussenuit om ook eens bij te stoppen!

Vergroot je netwerk

Stel jezelf voor met een grote glimlach en geef een hand. Vertel waarom je aan de stand stopt: omdat je meer informatie wil, omdat je benieuwd bent naar het bedrijf, omdat de stand je aantrok,... Laat op het einde je CV achter als dat nuttig lijkt en vraag een businesskaartje.

Geniet ervan!

Want je zou zomaar eens de job van je leven kunnen tegenkomen! Wij gaat dit schooljaar ook op een aantal jobbeurzen staan en we hebben heel leuke plannen met onze stand. Dus als je ons ziet, kom dan gerust even bij ons ‘binnen’!

NA DE BEURS

Onderhoud je contacten

Ongetwijfeld heb je een paar businesskaartjes verzameld, gooi die niet zomaar weg. Hou ze bij en voeg die mensen alvast toe op LinkedIn met de boodschap dat jullie elkaar ontmoetten op de jobbeurs. Zo blijven jullie in contact en breid jij je netwerk uit!

Heb jij nog ultieme survivaltips voor een jobbeurs? Deel ze met ons!