Kazi en het Health & Care Network Kempen

Het Health & Care netwerk wil ondernemers, de not-for-profitsector, onderwijs- en kennisinstellingen en het beleid verenigen om het ondernemerschap in het zorglandschap in de Kempen te versterken en internationaal op de kaart te zetten.

Op 24 november werd het “Health & Care Network Kempen” gelanceerd bij Janssen Pharmaceutica te Beerse. Eén van de zes pijlers van het regionale beleid zet in op de samenwerking tussen onderwijs en de arbeidsmarkt. Kazi werd uitgenodigd om die pijler mee vorm te geven.

Kazi op de Zorgbeurs

Zo werkte Kazi voor de Zorgbeurs in oktober een pilootproefproject uit, samen met Zorgtalent, AZ Herentals en Wit-Gele Kruis met de steun van het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen [link flyer]. De Zorgbeurs wil studenten uit opleidingen die aansluiten bij een job in de zorgsector én middelbare scholieren die op zoek zijn naar een dergelijke opleiding een wegwijzer bieden in het zorglandschap. Kazi bood de bezoekers aan om een profiel aan te maken dat hen helpt ontdekken wat zij belangrijk vinden in een werkomgeving en welke zorgjobs hier het beste bij passen. Wat is je werkwaardenprofiel? En je ideale teamrol? De stand van Kazi werd overrompeld…

Impulsproject To Walk Again

Daarnaast is Kazi betrokken bij het impulsproject dat To Walk Again, de vereniging voor mensen met een fysieke beperking waarvan Marc Herremans het boegbeeld is, met steun van de Provincie Antwerpen opzet. In dat project gaat Kazi, samen met onder meer Thomas More, op zoek naar de tastbare en minder tastbare drempels die mensen met een fysieke beperking tegenkomen in werkomgevingen, zowel in de reguliere als in de sociale economie. De partners in dit project willen samen het menselijke kapitaal uit de rolstoel halen en volwaardig helpen deelnemen aan de samenleving.

Kazi zorgt ook voor jou

Volg zeker onze site en die van het netwerk voor meer projecten. We kunnen je alvast verklappen dat in het kader van het Health & Care Network Kempen Kazi in 2017 ook een workshop zal begeleiden hoe “perfect matches” tussen studenten en startersjobs in de zorgsector tot stand kunnen komen.

Laat Kazi weten dat je geïnteresseerd bent en Kazi zorgt ook voor jou!