Hoe gebruik ik Kazi als HR-professional?

- Evi Driesen

Hoe gebruik ik Kazi als HR-professional?
De ‘war on talent’ is real, dat hoeven we jou als HR-professional niet te vertellen. Naast het bezitten van het vereiste diploma en de juiste hard skills, is een goede match met de bedrijfscultuur en -waarden belangrijker dan ooit geworden.

Gelukkig heb jij als HR-professional Kazi gevonden, want wij kunnen jouw werk heel wat makkelijker maken! Wanneer je dit leest sta je op het punt om een vacature online te zetten op Kazi.be, of heb je dat net gedaan. Natuurlijk vraag je je af wat er daarna zal gebeuren. Je ontdekt het hieronder!

1. De vacature is aangemaakt


Je hebt dankzij de Kazi-vragenlijst de belangrijkste werkwaarden en teamrollen voor de vacature(s) in kaart gebracht en ook de diplomavereisten staan goed. We geven bij onze voorbeeldvacature nog een paar tips voor het opmaken van de ideale Kazi-vacature. Check, dubbelcheck en publiceer!

2. Kazi.be doet een kwaliteitscontrole

Wij krijgen een seintje dat je vacature werd gepubliceerd. Ons team doet nog een allerlaatste kwaliteitscontrole waarbij ze controleren of de vacature voldoet aan onze kwaliteitsrichtlijnen. Ook bekijken we of je vacature geoptimaliseerd kan worden om ze zo goed mogelijk in beeld te brengen bij het juiste talent. Bij onduidelijkheden bellen we je nog even op, als alles duidelijk is gaan we door naar stap 3!

3. Je vacature wordt gepubliceerd

Wanneer wij je vacature publiceren, wordt die getoond aan HOPA’s (= Hoog Opgeleide Pas Afgestudeerden) die ermee matchen. Dat matchen gebeurt op basis van diplomavereiste(n) en andere skills, samen met de werkwaarden en teamrollen die gedefinieerd werden in stap 1. Zo komt jouw vacature enkel in beeld bij het talent dat jij zoekt.

4. HOPA’s kunnen actie ondernemen

De HOPA’s die interesse hebben in jouw vacature, kunnen verschillende dingen doen. Ze kunnen jou als recruiter anoniem een vraag stellen als ze graag nog wat meer informatie willen krijgen. Wanneer ze liever meteen willen solliciteren, kan dat ook! Zij klikken op de knop ‘Ik heb interesse’ en jij krijgt een seintje.

5. Er is interesse!

Wanneer een HOPA op de ‘Ik heb interesse’-knop drukt, ontvang jij automatisch een mailtje met de contactgegevens en is het aan jou om verdere actie te ondernemen! Of je nu eerst graag een telefonisch gesprek hebt, of meteen een afspraak maakt voor een face-to-face gesprek, vanaf hier is het allemaal up to you. Wel hechten wij veel belang aan de feedback van zowel jou als de HOPA, dus verschiet niet wanneer we je opbellen om eens te polsen!

Wij hopen dan in ieder geval mee op een positieve uitkomst!

Heb je nog een vraag of is iets nog niet helemaal duidelijk? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze HR-specialisten Pieter en Tynka, via de chat op onze homepagina of door te mailen naar support@kazi.be. Zij zullen jouw vacature(s) kritisch bekijken en je ondersteunen!