Een succesvol project met studenten Personeelswerk van KdG

- Evi Driesen

Een studentengroep van KdG presenteerde vorige week hun eindejaarsproject met, voor een door Kazi.
In oktober ontmoetten we een groep gemotiveerde studenten Personeelswerk van KdG voor het eerst in ons kantoor in Antwerpen. Vorige week presenteerden ze hun project aan medestudenten in Accountancy & Fiscaliteit en deze week nog een keer aan KMO-studenten! En het blijkt alvast een heel vruchtbare samenwerking te zijn, je ontdekt hier waarom.

Het doel van de studenten Personeelswerk? Ervoor zorgen dat alle laatstejaarsstudenten van KdG een Kazi-profiel hebben. Zodat ze zichzelf al beter te leren kennen nog voor ze beginnen aan het sollicitatieproces. Het is daarbovenop nog eens handig voor de jobbeurs in maart, want zo kan Kazi de studenten op voorhand naar de juiste bedrijven toeleiden! 

Een vlotte samenwerking

Matthias, Sarah, Niels, Jan, Gitte en Roel zitten zelf midden in onze doelgroep, waardoor ze het probleem dat we oplossen heel goed begrepen. Ze zijn er meteen ingevlogen en kwamen met duurzame en creatieve ideëen op de proppen. Net omdat ze het probleem zo goed aanvoelen, wisten ze het ook op een originele manier weer te geven!

Een boeiende presentatie

De presentatie die ze hebben gegeven, is één van de manieren om studenten aan te moedigen een profiel aan te maken. Door weer te geven welke onaangename gevolgen er zijn wanneer je terecht komt in een job die niet bij je past, werd het voor de medestudenten heel tastbaar. Want wie zit er te wachten op een job waar je na 6 maanden alweer wil vertrekken? 

Tijdens de presentatie gingen de studenten ook in interactie met hun medestudenten. Door gebruik te maken van een mentimeter, werden de antwoorden live op het scherm weergegeven. Vooral de laatste vraag leverde een heel leuk beeld op! 

De studenten zelf vonden het een heel leerrijk project. "Het was een heel leerrijke ervaring en leuk om vandaag met onze eigen ogen te zien hoeveel belang onze medestudenten er ook aan hechten. Dit was geen verplichte les en toch zat de klas vol.", klinkt het bij hen. Aline, een van de AFI-studenten die in de klas zat, had voor de presentatie haar profiel aangemaakt. "Het klopte echt wel met wie ik ben en hoe ik mezelf in de toekomst zie. Ook mijn ouders vonden dat mijn profiel helemaal bij mij paste. Ik heb zelf al wel een vrij goed idee bij wat soort bedrijven ik graag wil werken, maar ik kan me voorstellen dat een Kazi-profiel heel handig is voor mensen die daar nog geen goed beeld over hebben!", aldus Aline. 

We zien elkaar terug op de jobbeurs in maart!