Dit was het BCF Career Event!

- Evi Driesen

Onze gezellige stand met zetels van SofaCompany waar talent even rustig kon zitten
Vorige week was Kazi aanwezig op het BCF Career Event, de grootste jobbeurs in België voor talent met een achtergrond in bio, chemie, life sciences, food & pharma. Het was voor Kazi de tweede keer dat we op een jobbeurs stonden en het werd een waanzinnig succes!

Bij Kazi vind je jobs die écht bij je passen, niet alleen bij het diploma. Door een profiel aan te maken op het platform, leert talent zichzelf beter kennen. Zowel talent als recruiter brengen persoonlijke werkwaarden en teamrollen in kaart bij het aanmaken van een profiel en een vacature. Zo matcht het algoritme de juiste jobs aan de juiste talenten. Dat ons platform niet alleen online de juiste match kan maken, maar ook offline, werd op het BCF Career Event heel duidelijk!

Hoe ging dat in zijn werk?

Eerst en vooral hadden we een heel gezellige beursstand met meubels van SofaCompany waar iedereen even rustig kon komen zitten. Op rollups werd de boodschap van Kazi overgebracht en trokken we de aandacht. Daarnaast hadden we ook speciaal voor de jobbeurs een Kazi Career Survival Kit samengesteld. Inhoud? Een koffietas met dé teamrol van het talent, persoonlijke werkwaarden- en teamrolkaartjes om mee te nemen, een flesje water en rolletje muntjes en een ‘Overleef de jobbeurs’-stappenplan.

Verder had #TeamKazi op voorhand een aantal aanwezige bedrijven gecontacteerd. Zij hadden er alle baat bij om voor de beurs al hun openstaande starters- en juniorvacatures in kaart te brengen op het platform. Wanneer het talent na het aanmaken van een profiel matchte met een vacature van één van de aanwezigen, werden ze door #TeamKazi meteen doorgestuurd naar de juiste beursstand en hadden ze daar alvast een streepje voor op andere kandidaten.

Onze CEO Nikolaas Bellens gaf ten slotte nog een presentatie over hoe je een job kan vinden waarin je je goed voelt en hoe vooral niet, waarna het talent helemaal de weg naar onze stand vond. 


Een succes!

Meer dan 100 bezoekers hebben die dag meteen een profiel aangemaakt bij Kazi! In de eerste plaats om te kijken of ze matchen met de vacatures van de aanwezige bedrijven. Maar in de tweede plaats ook omdat ze beseften dat een Kazi-profiel enorm waardevol is in de zoektocht naar een eerste job. Onze stand werd één van de drukst bezochte van de beurs en onze zetel en poef zaten altijd vol. Er waren net genoeg Survival Kits en onze koffietassen waren een hit.


Kortom, een fantastische ervaring voor zowel talent als recruiter aanwezig op de jobbeurs! Zo bleek ook uit de reactie van één van de aanwezigen: “Dit is echt super, ik liep al een tijdje rond op de beurs en wist niet goed waar ik naar op zoek was of waar ik moest stoppen. Ik heb juist mijn profiel aangemaakt en weet nu veel beter bij welke bedrijven ik zeker nog even langs moet vandaag!

PS: We gaan dit en volgend schooljaar gaan we nog veel meer op jobbeurzen staan. Spot je onze stand? Spring dan zeker eens binnen!