Bouw je eigen job met job crafting

- Evi Driesen

Job crafting is een manier om je huidige job te tweaken en aan te passen, zodat ze helemaal past bij jouw sterktes en talenten.
Disclaimer: In elke job of functie zijn er taken waar je meer en minder plezier uit zal halen. Maar door het proces dat job crafting heet, ben je veel beter in staat om te weten waar je graag en minder graag mee bezig bent. Zo kan je zelf al hier en daar beginnen tweaken en nadien veel beter voorbereid het gesprek aangaan met je leidinggevende! We zetten je op weg met een stappenplan.

 

Job crafting ontstaat vanuit de behoefte om meer voldoening uit je werk te halen, zonder daarvoor meteen van functie of werkgever te veranderen. Door in kaart te brengen wie je bent, waar je sterktes liggen, waar je plezier uithaalt en wat je behoeftes zijn, krijg je inzicht in waar je dingen kan aanpassen om meer voldoening uit je job te halen. 

Ook goed om in het achterhoofd te houden tijdens de oefening, is dat er verschillende vormen van job crafting bestaan. Zo kan je niet alleen op niveau van je takenpakket gaan 'craften' maar ook op relationeel niveau. Of hoe je dus meer, minder of anders met je collega's omgaat. Bij cognitief craften gaat het dan vooral over het veranderen van je mindset, een ander beeld van je werk krijgen, waardoor het meer betekenis krijgt. Ten slotte is er nog contextueel craften, waarbij je aspecten van de werkomgeving gaat veranderen en niet zozeer de inhoud van je takenpakket. 

Het stappenplan

In vijf stappen ben jij op weg naar het aanpassen van je job!

1. Maak een top tien van je taken

Dan bedoelen we niet een top tien van wat je het leukste vindt om te doen, maar wel de tien taken die voor jouw job het belangrijkst zijn.

2. Per taak aangeven wat de tijdsbesteding is

En je top tien meteen opstellen met bovenaan de taken waar je het meeste tijd aan spendeert en helemaal onderaan die taken die het minste van je tijd vragen. 

3. Per taak aangeven hoe (niet) graag je ze uitvoert

Want ja, je kan niet alles even graag doen natuurlijk! Duid aan welke taken je het liefste doet, werk bijvoorbeeld met 5 sterretjes voor je favoriete taken. 

4. Geef aan welk talent je momenteel niet moet gebruiken

Iedereen heeft verschillende talenten, maar die worden soms niet allemaal benut in je functie. Is er een talent dat onbenut blijft bij het uitvoeren van je werk? Schrijf het op!

5. Start to tweak!

Nu je dit alles in kaart hebt gebracht, is het tijd voor de analyse. Zijn puntje 2 en 3 in verhouding? Daarmee bedoelen we of één van je top tien taken waar je het meeste tijd aan besteed ook een taak is waar je het meeste plezier uit haalt? Als dat niet het geval is, dan is het aan jou om na te denken hoe je dat kan omdraaien. Ga terug naar het begin van deze blog, waar we de vier verschillende vormen van job crafting opsomden en probeer te achterhalen via welke manier jij kan tweaken. 

Wanneer je alles in kaart hebt gebracht én weet hoe je kan craften, kan het ook heel nuttig zijn om een gesprek in te plannen met je baas of teamleader. Je proactiviteit zal geappreciëerd worden, want in plaats van dat je zagend komt zeggen dat je bepaalde taken niet graag doet, heb je meteen met de oplossing om er iets aan te doen in de hand! 

PS: Weet je zelf niet goed waar je talenten liggen of welke taken het beste bij jou als persoon passen? Bij het aanmaken van een Kazi-profiel leer je jouw teamrollen en werkwaarden kennen. Een goede manier om met job crafting te beginnen!