Besteed aandacht aan het eindejaarsgeschenk

- Evi Driesen

Een geschenk waarover werd nagedacht is vaak het beste!
Sinterklaas moet nog komen, maar 2018 zal er sneller zijn dan we denken… Hoog tijd om na te denken hoe je dit jaar je medewerkers kan bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar. We helpen je graag op weg met een paar ideetjes!

Fiscaal gezien zijn een paar cadeaus interessanter dan andere, maar jij kent je medewerkers nog altijd als de beste. Geef hen dus vooral iets waarvan je weet dat ze het leuk zullen vinden!

Een cadeaubon

 

Klassieker, maar waarom zou je iets anders geven? Met een cadeaubon van bijvoorbeeld Wijnegem Shoppingcenter of BOL.com kunnen je medewerkers uiteindelijk zelf nog kiezen wat ze ermee kopen. Of met een Bongobon geef je meteen een ervaring cadeau. Zo zullen ze nooit teleurgesteld zijn!


Een geschenkdoos


Met verschillende kleine, leuke, bruikbare, cadeautjes in. Zo kun je bijvoorbeeld een aperitief-pakket samenstellen! Of een doos vol lekkere dessertjes en receptjes die ze kunnen gebruiken aan de kersttafel. De mogelijkheden zijn eindeloos, de reacties heel plezant.

Een extraatje bij het loon


Als je echt geen flauw idee hebt, kan je altijd een extraatje bij het loon toevoegen, maar dat is eigenlijk af te raden. Niet alleen is dit fiscaal het minst interessante voor beide partijen, je geeft je medewerkers alleen maar het gevoel dat je geen tijd en moeite wilde steken in een iets doordachter cadeau. Kies dus liever een van de bovenste twee opties! ;-)


Wat je bij veel van deze cadeaus ook nog kan doen, is tegelijkertijd iets schenken aan het goede doel! En laat dat ook weten aan je medewerkers, zodat zij ook voelen dat ze werken in een bedrijf dat ook op maatschappelijk niveau wil helpen.


Wat was het leukste eindejaarsgeschenk dat je zelf ooit hebt gekregen?