5 tekenen dat je eerste job niet je droomjob is...

- Evi Driesen

Wanneer alle 'I Hate Monday'-quotes op je lijf zijn geschreven, is het misschien een teken...
Oh no, het knaagt al een tijdje.. Je hebt werk gevonden na het afstuderen en de eerste maanden is het fantastisch. Het is nieuw, je hebt werk en verdient geld, je leert vanalles bij en kan sparen,... Maar nu ben je een paar maanden verder en begin je je af te vragen of dit wel echt dé job voor jou is.

Wanneer je deze 5 signalen herkent, is het misschien tijd om uit te kijken naar iets dat wel bij je past!

1. Je bent vergeten waarom je dacht dat dit dé job voor jou was

 

Alles waar je in het begin nog zo enthousiast over was, voelt eerder aan als routine en saai. Je staat op, gaat naar je werk, komt terug thuis en je weet eigenlijk niet meer waarom je nu elke dag naar je werk gaat… (Behalve om geld te verdienen, laten we eerlijk zijn.) Het is intussen een gewoonte geworden. Je staat niet meer stil bij waarom je doet wat je doet en haalt er bijgevolg ook geen plezier meer uit.

2. Je pikt (on)bewust andere vacatures op

 

Tijdens je dagelijkse rondje Facebook en LinkedIn worden je ogen telkens naar andere vacatures gezogen. Je durft ze af en toe open klikken of mailt ze naar jezelf door om thuis rustig te bekijken. Op je werk ga je natuurlijk niet op zoek naar een andere job, maar toch vang je (on)bewust dingen op. Ook buiten het werk om spits je de oren wanneer de woorden ‘werk’, ‘vacature’, of ‘job’ vallen.

3. Je kijkt continu op je horloge

 

Wanneer je nog maar het kantoor binnenkomt, kijk je al uit naar het moment dat de pauze aanbreekt of wanneer je terug naar huis kan. De uren lijken voorbij te kruipen en je kijkt elke 10 minuten op de klok. Motivatie-killer maar je kan het niet laten!

4. Je doet liever andere dingen dan werken

 

Je dwaalt tijdens het werk al eens af in de diepere archieven van HLN.be en Facebook en je zou liever Netflix opzetten dan aan je inbox beginnen. Geen enkele taak die je moet uitvoeren geeft je nog plezier en je blijft dan ook steeds langer aan de koffiemachine staan. Of je blijft steeds langer op het toilet zitten met je gsm. Of je treuzelt wanneer je ‘s middags lunch gaat halen. Of… Je begrijpt het wel.

5. Je haat maandagen

 

In het weekend vertellen je vrienden over de leukste teambuildings of after work drinks die ze hebben en je voelt telkens een kleine steek van jaloezie. Jij hebt helemaal niet zo veel plezier op je job en met je collega’s.. De ‘I hate monday’-quotes die regelmatig op social media verschijnen zijn altijd op je lijf geschreven en maandag staat voor jou gelijk aan de start van wéér 5 inspiratieloze dagen...

Kan jij jezelf herkennen in 3 of meer van bovenstaande signalen? Dan is het tijd om een Kazi-profiel aan te maken en zo de job te vinden die écht bij je past. Het is nog niet te laat!