1 op 2 starters kijkt binnen één jaar uit naar nieuw werk

- Evi Driesen

1 op 2 starters kijkt binnen het eerste werkjaar uit naar een nieuwe job.
In 2017 studeerden er 71.810 Vlaamse jongeren* af van de hogeschool of universiteit die op zoek gingen naar een eerste werkervaring. 40% daarvan, ofwel 28.724 jongeren, kijkt binnen het eerste werkjaar al uit naar een nieuwe job. De grootste reden daarvoor? Verkeerde verwachtingen omtrent de job en een mismatch met de bedrijfscultuur.

Een overaanbod


Als pas afgestudeerde begin je vol goede moed aan het sollicitatietraject. Je schrijft je in bij de VDAB als werkzoekende, kuist je CV op, vult je LinkedIn profiel aan met relevante projecten en dan kan de zoektocht beginnen!

Maar waar moet je beginnen zoeken? “Wanneer je als pas afgestudeerde werk begint te zoeken, heb je daar nog maar weinig ervaring in. Dan zijn de meeste jobdatabanken nogal overweldigend wat betreft de grootte en de hoeveelheid aan vacatures.”, vertelt Lisbeth, pas afgestudeerd in Taal- en Letterkunde. “Veel van die vacatures zijn niet geschikt voor starters, omdat ze minstens een paar jaar ervaring vragen, wat de zoektocht niet makkelijker maakt.”, zegt ze er ook nog bij.

Wanneer de zoektocht langer duurt dan je verwacht, is het moeilijk om niet te schikken naar het aanbod. Zo kan het misschien zijn dat je uiteindelijk toch maar voor een job kiest omdat je wil werken, hoewel die job misschien niet helemaal past bij je studies, wie je bent en wat je wil...

Wat wil en kan je doen?

Maar hoe kun je nu weten wat je wil doen in een job, als je nog nooit hebt gewerkt? Een voltijdse job is nog iets helemaal anders van vakantiewerk. En vaak genoeg zal je wat je deed als vakantiewerk ook liever niet als vast werk doen, hoewel het wél een heel goede ervaring is!

Dat maakt de zoektocht naar jouw ideale startersjob er natuurlijk niet makkelijker op. Kazi heeft daarom twee jaar onderzoek gedaan met academici, HR-professionals en studenten. Uit dit onderzoek zijn twee verschillende vragenlijsten gedefinieerd: een voor je werkwaarden en een voor je teamrollen. Werkwaarden zijn dingen waar jij belang aan hecht binnen een job en een teamrol is hoe jij je het beste voelt binnen een team.
Op basis van je antwoorden, komen jouw specifieke werkwaarden en teamrollen boven. Die zorgen samen met je diploma, je locatie- en domeinvoorkeuren voor jouw unieke Kazi-profiel!

Recruiters die op zoek zijn naar een startersprofiel, vullen voor elke vacature die ze op Kazi plaatsen een vragenlijst in om ook daar de werkwaarden en teamrol(len) te bepalen. Zo matcht het Kazi-algoritme de vacatures aan jouw unieke profiel en weet jij zeker dat die jobs een échte match zijn!

Heb jij al een Kazi-profiel?

 

(*bron VDAB Schoolverlatersrapport)